KATKI PAYI YIL SONUNDA KALKIYOR
Başbakan Vekili Bülent Arınç, televizyon yayıncılarından eğitime katkı payı alınması uygulamasının yıl sonu itibarıyla biteceğini söyledi.
29 Mayıs 2010 Cumartesi 18:40
Başbakan Vekili Bülent Arınç, televizyon yayıncılarından eğitime katkı payı alınması uygulamasının yıl sonu itibarıyla biteceğini söyledi. Arınç, Türkiye Reklam Konseyi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden bu yana mesaisinin büyük bir kısmını, Radyo Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) yeni kanun tasarısını hazırlamakla geçirdiğini söyledi. RTÜK Yasası'nın 1994 yılında çıktığını ve üzerinden 16 yıl geçtiğini belirten Bülent Arınç, bununla ilgili tasarıyı Meclise sunduklarını hatırlattı.
Arınç, Anayasa Komisyonundaki görüşmelere 9 Haziranda başlanacağını dile getirerek, ''Burada siyasi parti gruplarının işe olumlu bakması gerekir. Artık siyasette de yeni olumlu bazı gelişmeler var. Umarız ki cepheden karşı çıkmak yerine bu tasarıyı sahiplenmek ve hatta zenginleştirme noktasında muhalefet partilerimizin katkısı olur ve süratle 1 Temmuza kadar çok düşük bir ihtimal, ama 1 Ekimde çok yüksek ihtimalle bunu gerçekleştirmiş oluruz'' şeklinde konuştu. Bülent Arınç, Türkiye Reklam Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ'ın sektör yatırımcılarından kesilen eğitime katkı payı ile ilgili görüşlerine atıfta bulunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Burada bir görüş, hiç alınmamasıdır, bir görüş de yüzde 1'e düşürülmesidir. Biz de bunu yüzde 5'ten yüzde 3'e düşürerek, hem doğru olanı yaptığımızı hem de bir jest yaptığımızı düşünüyoruz. Eğitime katkı payı yıl sonu itibarıyla bitmektedir.
Eğer Hükümet, yeni bir karar alıp da bunu uzatmazsa eğitime katkı payı altında tekrar bir kesinti yapılması bundan sonra mümkün olmayacaktır. Bizim de temayülümüz, Bakanlar Kurulunda bu konu üzerindeki düşüncemiz, artık eğitime katkı payının televizyon yayıncılarının üzerinden kaldırılmış olmasıdır.''
REKLAMLAR KONUSUNDA DİKKATLİ OLMALIYIZ
Reklamlar konusundan da bahseden Arınç, bazı kuralların konulmasının şart olduğunu, ancak yasakların kalıcı bir çözüm sağlayacağına inanmadığını vurgulayarak, şunları söyledi: ''Reklamların insanları etkileme, onları inandırma ve harekete geçirme gücü olduğu artık bilimsel bir gerçektir. Reklamların bu amansız etkisine en fazla maruz kalanlar ise şüphesiz çocuklarımızdır. Onların zihinsel ve biyolojik gelişmesi reklamlardan etkilenmektedir. Bu konuda dikkatli olmalıyız. Her ne kadar, pazar ekonomilerinde 'her şeyin ticari bir değeri vardır' kuralı olsa bile ben, bazı değerlerimizin maddi karşılığının olmadığı inancındayım.''
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 İlke Haber
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.