20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara18°C
  • İzmir16°C
  • Berlin7°C

KARS BELEDİYE EŞBAŞKANI ŞEVİN ALACA VE ALTI KİŞİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Gözaltına alınan ve aralarında HDP’li Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın da bulunduğu beşi Belediye Meclis Üyesi, ikisi İl Genel Meclis Üyesi olmak üzere toplam yedi kişi “örgüt üyeliği” iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı.

Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca ve altı kişi görevden uzaklaştırıldı

01 Ekim 2020 Perşembe 21:34

Kars’ta sabah saatlerinde (1 Ekim) Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki belediye yöneticilerinin evlerine polislerce baskın düzenlenmişti.

Baskında aralarında Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

İçişleri Bakanlığı tarafından, Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, Belediye Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrı Tekinci, Belediye Meclis üyeleri; Kaya Naki, Belediye Meclis üyesi Fahrettin Kaya, Ömer Albayrak ve Kars İl Genel Meclis üyeleri Halil Kan ve Suat Bayhan  “örgüt üyeliği” iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen tebliğde, “Anayasanın 127’nci maddesinin 4’ncü fıkrası ile 5 bin 393 sayılı belediye kanunun 47’nci maddesi gereğince Kars belediye meclis üyelerinin geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırmasını müsaadelerinize arz edelim” denildi.

Bilgen: Kayyım atanmamışsa istifa edeceğim

Öte yandan HDP yönetimindeki Kars Belediyesi’nin diğer eşbaşkanı Ayhan Bilgen de 25 Eylül’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen ‘Kobani eylemleri’ soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı.

Bir haftadır gözaltında tutulan Bilgen, dün (30 Eylül) gönderdiği mesajında “demokrasicilik oynanacak yaşı geçtim” demiş ve eklemişti: “Gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa Belediye Başkanlığı görevimden istifa edeceğim.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.