KARAYILAN, BAĞIMSIZ BİR KÜRT DEVLETİ Mİ İSTİYORSUNUZ SORUSUNA NE DEDİ?
Karayılan, barış sürecinin üçüncü aşamasının tamamlanmasıyla birlikte Öcalan'ın serbest kalacağını iddia etti.
25 Haziran 2013 Salı 14:01
Alman "Die Welt" gazetesine konuşan Murat Karayılan, barış sürecinin üçüncü aşamasının tamamlanmasıyla birlikte Abdullah Öcalan'ın serbest kalacağını iddia etti.
Alman Die Welt gazetesine konuşan PKK'nin Kandil’deki lideri Murat Karayılan, “Bütün süreç herkes için özgürlükle sonuçlanacak. Buna liderimiz Abdullah Öcalan da dahil” dedi.
Gazetenin, “Öcalan'ın önümüzdeki dönemde serbest bırakılmasını mı istiyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Karayılan, “Bu barış sürecinin nasıl ilerlediğine bağlı. Şimdi önemli olan onun daha aktif rol alabilmesi ve bizim hareketimizle daha rahat irtibata geçebilmesi için hapishane koşullarının iyileştirilmesidir. Eğer barış sürecinin üçüncü aşaması tamamlanırsa herkes gibi Abdullah Öcalan da özgür olacak” dedi.
Gezi Parkı’yla başlayan gösterilerin barış sürecini etkilemeyeceğini belirten Karayılan, “İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerde başlayan gösteriler, Türkiye'nin demokratikleşmesi yönündeki taleplerdir. Bunların barış sürecine olumsuz etkisi olacağına inanmıyorum. Demokratikleşme yönündeki bu taleplerin, Kürtlerin barış talepleriyle birleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki göstericiler arasında milliyetçiler ve ırkçılar var. Eğer onlara karşı bir inisiyatif oluşmazsa o zaman yanlış yöne gidebilir” dedi.
Karayılan, gazetenin, “Eğer gösterilerde AKP oy kaybedip iktidara CHP ve MHP gelirse barış süreci durur mu?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Erdoğan yönetimindeki AKP hükümetinin sorunu, kendisini çok önemli görmesidir. Halk ve onun talepleri AKP tarafından ciddiye alınmıyor. Onların bu hatasını CHP ve MHP değerlendirebilir. Türkiye'de gizli güçler var. Derin devlet var. Bu gruplar bizde de tedirginlik yaratıyor. Eğer bu oyuna parmaklarını sokarlarsa, o zaman süreç olumsuz etkilenebilir. Bu nedenle AKP, bakışını değiştirmelidir” dedi.
“KONFEDERALİZM İSTİYORUZ”
Karayılan, “Bağımsız bir Kürt devleti mi istediklerine” dair soruya ise şu yanıtı verdi:
“Barış, demokrasi ve Kürtler için zafer, ama ulusal devlete hayır. Bu gündemimizde yok. Devlet, şiddetin kaynağıdır ve insanların sorunlarını çözmez. Bunu değiştirmek istiyoruz. ‘Demokratik konfederalizm’ istiyoruz. Her milletten ve dinden insanlar buna katılıp kardeş gibi birlikte yaşayabilir.” (Hürriyet)
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 İlke Haber
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.