29 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara20°C
  • İzmir21°C
  • Berlin11°C

KARAMOLLAOĞLU: ERDOĞAN İTTİFAK TEKLİF ETTİ, KABUL ETMEDİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye dair yeni açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Biz beraber olmalıyız dedi kendisi. Denetlenmeyen bir başkanlık sistemine destek vermemiz mümkün değil dedik.” şeklinde konuştu.

Karamollaoğlu: Erdoğan ittifak teklif etti, kabul etmedim

21 Kasım 2021 Pazar 12:40

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı ikili görüşmeye dair yeni açıklamalarda bulundu. Sözcü gazetesi yazarı Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, görüşmede kendilerine Cumhur İttifakı’nda yer alma teklifi geldiğini ancak kendisinin kabul etmediğini ifade etti.

Yüzde 50+1 uygulamasını Tayyip Erdoğan’ın istediğini söyleyen Karamollaoğlu, “Nasıl olsa benim dışımda bunu yakalayacak kimse olmaz kanaatiyle istedi. Ama şimdi görüyor ki kendisine destek verenlerin sayısı azalıyor. Esas mesele cumhurbaşkanı kim olursa olsun denetlenebilmelidir, sorguya çekilebilmelidir, hesap verebilmelidir.” dedi.

‘Geçim sıkıntısı diye bir problem olmadığını söyledi’

Görüşmede Erdoğan’a denetim meselesinin öneminden bahsettiğini belirten Karamollaoğlu, “Merak edilen şu; siz onun hangi sözünü yanlış yansıtmış olabilirsiniz?” sorusuna ise “Hiçbir şey yok ki. Peki neyi doğru söylememişim (gülüyor), bunu kendisinin söylemesi lazım o zaman. Ben endişelerimi dile getirdim, kendisi de endişelerimin yersiz olduğunu, Türkiye’de ne işsizlik, ne de geçim sıkıntısı diye bir problem olduğunu söyledi.” şeklinde yanıt verdi.

İttifak teklif edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ittifak teklif ettiği ancak kendisinin bunu kabul etmediği yönündeki iddialara da açıklık getiren Karamollaoğlu, “Biz beraber olmalıyız dedi kendisi. Ben de dedim ki; ‘Bizim itirazımız sistemin denetlemez olmasından. Denetlenmeyen bir sistemin içinde bulunmayı biz arzu etmeyiz.’ Geçen sefer de böyle oldu, Başkanlık Sistemi referandumundan önce konuştuk, ‘Denetlenmeyen bir başkanlık sistemine destek vermemiz mümkün değil’ dedik.” şeklinde konuştu.

“Mevcut sisteme itirazınıza rağmen bu ziyarette size kapalı bir ‘ittifak’ teklifi yapmış ama onu söylüyorsunuz.” sorununa ise Karamollaoğlu, “İşte bu şekilde yaptı…Tabii, tabii bir cümleyle ama ben de bu cevabı verdim, Böyle bir sistemde yer alamayız dedim.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.