10 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara24°C
  • İzmir23°C
  • Berlin22°C

KARAMEHMET'E HAPİS CEZASI

Pamukbank davasında mahkeme, Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet'e 11 yıl 8 ay hapis cezası ile 471 milyon 950 bin TL adli para cezası verdi

Karamehmet'e hapis cezası

11 Şubat 2010 Perşembe 12:00

Davanın sanıklarından Dinç Bilgin ve Cavit Çağlar hakkındaki dava ise zamanaşımı nedeniyle düştü. Mehmet Emin Karamehmet, Dinç Bilgin ve Cavit Çağlar'ın da aralarında bulunduğu 12 sanıklı Pamukbank davasında dün karar çıktı. Davanın son duruşması İstanbul Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Yaklaşık 4 saat süren duruşmanın ardından mahkeme, sanıklar hakkındaki kararını açıkladı. Mahkeme, Bankalar Kanunu'na muhalefetten Karamehmet, Bilgin ve Çağlar'ın da aralarında bulunduğu 12 sanık hakkındaki kamu davasının zamanaşımından düşmesine hükmetti. Dinç Bilgin ve Cavit Çağlar'ın yurtdışına çıkış yasağını da kaldırdı. Mahkeme, Karamehmet'in Pamukbank AŞ de yönetim kurulu başkanlığı yaptığı dönemde kendi bünyesinde bulunan birçok kuruma bankadan kullandırdığı kredilerle zimmetine 188 milyon 788 bin TL geçirdiğine hükmederek, 11 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Ayrıca, Karamehmet'e zimmet nedeniyle 471 milyon 950 bin TL adli para cezası kesildi.

Ayrıca Pamukbank Yönetim Kurulu üyesi Osman Berkmen ve Orhan Emirdağ hakkında da karar çıktı. Sanık Emirdağ için nitelikli zimmet suçundan 10 sene 4 ay 13 gün hapis ve 471 milyon 950 bin TL adli para cezası kesildi. Osman Berkmen için de aynı suçtan 9 sene 8 ay 20 hapis kararı verilirken; 471 milyon 950 bin TL para cezası ile cezalandırıldı. Ayrıca Karamehmet, Berkmen ve Emirdağ hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.