17 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara16°C
  • İzmir26°C
  • Berlin22°C

KARA HAREKATI İÇİN TEZKERE MECLİS'TE

Bülent Arınç, 17 Ekim 20011 tarihinden itibaren 1 yıl süreyle Kuzey Irak ve mücavir alanlarda kara harekatı yapılmasına ilişkin tezkerenin TBMM'ye gönderildiğini bildirdi.

Kara harekatı için tezkere Meclis'te

26 Eylül 2011 Pazartesi 21:38

Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 17 Ekim 20011 tarihinden itibaren 1 yıl süreyle Kuzey Irak ve mücavir alanlarda kara harekatı yapılmasına ilişkin tezkerenin TBMM'ye gönderildiğini bildirdi.

Arınç, Bakanlar Kurulu'na ilişkin yaptığı açıklamada, hükümete sınır ötesi harekat yapabilme imkanı tanıyan tezkerenin Bakanlar Kurulu toplantısında imzalandığını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları kaydetti: "Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl, hükümete yetki verilmiştir sınır ötesi kara harekatının, Kuzey ırak ve mücavirinde yapılabilmesini teminen. Bu yetkinin süresi 17 Ekim'de sona ermektedir. Biraz önce Bakanlar Kurulu tezkeresi imzalandı. Yarın umuyorum ki TBMM'ye gönderilecektir ve 1 Ekim'de yeni yasama yılının başlamasıyla Meclisimizin ilk gündemine alacağı konulardan birisi, 17 Ekim 2011 tarihinden itibaren 1 yıl daha kuzey ırak ve mücavir alanlarda terörle mücadele kapsamında kara harekatı yapılabilmesiyle ilgili tezkeremiz imzalanarak TBMM'ye gönderilmiştir."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.