01 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir20°C
  • Berlin20°C

KANDİL-İMRALI HATTINDA TRAFİK HIZLANDI

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı’nın, pakete önümüzdeki hafta bir deklarasyonla yanıt vereceklerini açıklaması, Kandil- İmralıhattında trafiği hızlandırdı.

Kandil-İmralı hattında trafik hızlandı

03 Ekim 2013 Perşembe 06:28

Hükümetin ‘Demokratikleşme Paketi’ni açıklamasının ardından KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı’nın, pakete önümüzdeki hafta bir deklarasyonla yanıt vereceklerini açıklaması, Kandil- İmralıhattında trafiği hızlandırdı.

Deklarasyonun içeriğinin Öcalan’ın ‘müzakere çağrısına’ gelecek yanıta göre şekilleneceği öğrenildi. Önceki gece Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşen BDP’liler, çözüm sürecinde gelinen noktayı masaya yatırarak, en kısa sürede İmralı’ya gitme taleplerini iletti. Edinilen bilgiye göre BDP’liler İmralı’da Öcalan ile yaptıkları görüşmenin ardından yeniden Kandil’e gidecek. KCK, İmralı’dan gelen değerlendirmeler ışığında deklarasyon yayımlayacak. Öcalan’ın mesajları ışığında KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı bir tutum belirleyerek deklarasyon yayımlayacak.

KCK’nın, hazırlayacağı deklarasyonla, demokratik paketten çok, ‘yeni format’ olarak adlandırılan sürece ilişkin yanıt vereceği öğrenildi. Kulislere yansıyan bilgiye göre KCK’nın açıklayacağını duyurduğu deklarasyonun içeriğinin hazırlanmasında, ‘müzakere teklifine’ ilişkin İmralı Cezaevi’nde bulunan Abdullah Öcalan’ın görüşü ve hükümetten gelecek mesajların belirleyici olacağı öğrenildi. Öcalan, heyeti ile yaptığı görüşmede sürecin ‘müzakere dönemine geçilmesi’ gerektiğini ifade etmişti. (Radikal)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.