03 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara16°C
  • İzmir23°C
  • Berlin22°C

KANADOĞLU'NUN REKTÖR DAMADI KONUŞTU

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Necdet Fazıl Ardıç kayınpederi Sabih Kanadoğlu'nun 'katsayı iptali' için Danıştay'ı adres göstermesine itiraz etti.

Kanadoğlu'nun Rektör Damadı Konuştu

26 Temmuz 2009 Pazar 16:05

Eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun rektör damadı Necdet Fazıl Ardıç, kayınpederinin katsayının iptali için Danıştay'ı adres göstermesine karşın bu konunun tamamen YÖK'ün yetkisinde olduğunu söyledi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ardıç, şöyle konuştu: "Bu YÖK'ün yetkisinde olan bir karardır. Onun takdirindedir. Mesleki eğitime katkı sağlayıp sağlamayacağına dair elimde veri yok. Bu konuda meslek eğitimi yüksekokulundaki verilere bakarak bir şeyler söylemek lazım.

" Eski YÖK üyesi Prof. Dr. Halis Ayhan da farklı katsayı uygulamasının kalkmasını geç kalınmış doğru bir karar olarak nitelendirdi. Siyasi bir karar alındığı yönündeki eleştirileri doğru bulmayan Ayhan, "Ülke ihtiyacı ve gençlerin beklentisini bilimsel yöntem ile ortaya koymuş bir karar." dedi. Son 10 yıldır uygulanan sistemin yanlış ve kanunlardaki açık hükümlere aykırı olduğuna dikkat çeken Prof. Ayhan, hangi okul olursa olsun ortaöğretimi bitiren gençlerin, üniversitede istedikleri alanda okuma imkanına sahip olması gerektiğini kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.