28 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara20°C
  • İzmir26°C
  • Berlin22°C

KANADOĞLU'NDAN TÜSİAD'A SERT ELEŞTİRİLER

Sabih Kanadoğlu, geçtiğimiz günlerde Anayasa taslağını kamuoyuna sunan TÜSİAD'ı kamuoyunu gereksiz yere meşgul etmekle suçladı.

Kanadoğlu'ndan TÜSİAD'a sert eleştiriler

24 Mart 2011 Perşembe 11:37

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, TÜSİAD yeni anayasa taslağını ortaya çıkararak Türkiye'yi boş bir tartışmanın içine soktuğunu savundu. Kanadoğlu, "Hiç kuşkum yok ki TÜSİAD, yeni Anayasa taslağını gündeme getirmekle hükümete en büyük iyiliği yapmıştır." dedi. Bu arada Kanadoğlu, konuşmasına başlamadan önce salondaki bir kişi tarafından protesto edildi. 'Hükümeti eleştirmeyin' diye bağıran protestocu yaka paça dışarı çıkarıldı.

Basın Kültür Sarayı'nda düzenlenen "Haklar ve Özgürlükler Düzenlemesi" konulu söyleşiye Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun yanı sıra Ceza Hukuku Profesörü Ersan Şen, İstanbul eski Barosu Başkanı Yücel Sayman ile Avukat Turgut Kazan katıldı.

Panel öncesi salona gelen Sabih Kanadoğlu, konuşmasına başlamadan önce Sedat Yasin Güneş isimli şahıs tarafından protesto edildi. "Hükümeti eleştirmeyin. Hükümeti eleştiremezsiniz" diye bağıran Güneş, diğer izleyiciler tarafından tepki gördü. Bağırmaya devam eden Güneş, diğer dinleyici vatandaşlar tarafından tartaklanarak yaka paça solandan çıkartıldı.

Güneş, salondan çıkartılırken, "Size bu onursal unvanını kim verdi? Yoksa siz onursuz muydunuz?" dedi.

Sabih Kanadoğlu, daha sonra yaptığı konuşmada demokrasinin önemine değinerek protestocuyu şöyle eleştirdi: "Bu olay maalesef demokrasi tanımı içine girmez. Herkesin düşüncelerini açıklama özgürlüğü var. Ancak önce dinlemeyi bilmek lazım."

"BERTARAF OLURSUN SÖZÜNE KARŞILIK GÜNDEME GETİRİLDİ"

TÜSİAD tarafından hazırlanan Anayasa taslağını da değerlendiren Kanadoğlu, "TÜSİAD bu yeni anayasa taslağını ortaya çıkardı ama niye çıkardı? Seçime 2,5 ay kalmışken, Türkiye boş bir tartışmanın içine sokuldu. Siyasi iktidarın TÜSİAD'a dediği 'bitaraf olmazsan, bertaraf olursun' sözüne karşılık olarak gündeme getirildi. Hiç kuşkum yok ki TÜSİAD, yeni Anayasa taslağını gündeme getirmekle hükümete en büyük iyiliği yapmıştır."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.