02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara17°C
  • İzmir24°C
  • Berlin26°C

KANADALI MİLLETVEKİLİ DİYARBAKIR'DA AÇLIK GREVİNE GİRDİ

Kanada Liberal Parti Milletvekili Jim Karygiannis, açlık grevinde bulunan BDP milletvekilleri'ne destek vermek için DTK binasında 1 günlük açlık grevine başladı

Kanadalı milletvekili Diyarbakır'da açlık grevine girdi

16 Kasım 2012 Cuma 23:37

Kanada’da düzenlenen yardım kampanyasından toplanan parayla alınan itfaiye aracını Van Belediyesi’ne teslim etmek için Türkiye’de bulunan Liberal Parti Milletvekili Jim Karygiannis, Diyarbakır’a geldi.

Diyarbakır’da DTK binasında açlık grevi yapan BDP Milletvekillerini ziyaret eden Karygiannis, destek amacıyla 1 günlük açlık grevine başladığını açıkladı. Karygiannis Diyarbakır’a Ermeni ve Asuri kiliselerini görmek için geldiğini anlatırken, şöyle dedi:

"Dünyanın öbür parçasındaki parlemento üyelerinin karşılaştıkları zorlukları dinlemek için buradayım. Nazmi Gür ve Emine Ayna’yı Kanada’dan tanıyorum. Buradaki parlamenterlere destek amacıyla geldim. Din, inanç, kişisel özgürlükler ve insan hakları için bugün açlık grevindeyim. Burada devam eden açlık grevinde onlarla dayanışmak için 1 günlük açlık grevine katılıyorum. İnsan hakları, özgürlükler ve düşünce özgürlüğü bağlamında dayanışmamı göstermek için bir günlük açlık grevindeyim. Buradaki açlık grevinden bir kaç haftadır haberim var."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.