23 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara14°C
  • İzmir23°C
  • Berlin4°C

KALIN: MOSKOVA’YA ACİL BİR ATEŞKES İÇİN GİDİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Moskova’da gerçekleşecek Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin, “İdlib’de atılabilecek adımlar konusu kapsamlı bir şekilde ele alınacak. Acilen bir ateşkes anlaşması sağlanması amacıyla gidiyoruz” dedi.

Kalın: Moskova’ya acil bir ateşkes için gidiyoruz

04 Mart 2020 Çarşamba 22:03

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe’de düzenlenen kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Yarın Moskova’da gerçekleşecek Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin konuşan Kalın, “Cumhurbaşkanımız Moskova’da olacak. İdlib’de atılabilecek adımlar konusu kapsamlı bir şekilde ele alınacak. Acilen bir ateşkes anlaşması sağlanması amacıyla gidiyoruz” dedi.

Türkiye’nin sınır kapılarını açması ardından Yunanistan sınırında yaşanan mülteci akınına dair de Kalın, “Mülteci krizinin aşılması için önemli bir adım atılacaktır. Bizim Rusya ile kapsamlı ilişkilerimiz var. İdlib için ortak bir karara varma ümidi ile gidiyoruz. Bu anlaşmanın temel hükümlerinin uygulanması dahi bu süreci rahatlatacaktır. 2016 yılında beri Türkiye üzerine düşen yükümlülükleri fazlasıyla yerine getirmiştir. Düzensiz göç önlenmiştir ama artık Türkiye’nin kapasitesinin bir sınırı vardır. Beklentimiz güzel söz ve temennilerin ötesinde somut bir takvim olan yardım ve işbirliği sürecinin başlatılmasıdır. Bu gerçekleşmezse bu yükü hiçbir ülkenin tek başına kaldırması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.