25 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara24°C
  • İzmir20°C
  • Berlin9°C

KALİFORNİYA YANIYOR: 23 ÖLÜ 35 KAYIP

Kaliforniya'daki orman yangınında ölü sayısı 23'e yükseldi. Yangının sadece yüzde 20'lik kısımı kontrol altına alınabildi.

Kaliforniya yanıyor: 23 ölü 35 kayıp

11 Kasım 2018 Pazar 12:43

ABD Kaliforniya’da Perşembe gününden beri devam eden orman yangınlarında arama kurtarma çalışmalarında 14 kilinin daha cesedine ulaşıldı. Yangında ölü sayısı 23’e yükseldi.  Yaklaşık 7 bin yapının hasar gördüğü orman yangınlarında eyalet genelinde 300 bin kişiye tahliye emri verildi.

YANGINI SÖNDÜRMEK 3 HAFTA SÜRER

Eyalet’te yangın yüzünden Paradise bölgesinde 6 bin 700 ev ve iş yeri kül oldu. Camp Fire adıyla anılan yangında Cumartesi günü (dün ) Plumas Ulusal Ormanı’nın 40 bin 500 dönümlük kısımı yandı. İtfaiyeciler yangının sadece yüzde 20’lik bir kısmını kontrol altına alabildiler ve tamamen söndürmek için de üç haftalık bir süreye ihtiyaç olduğunu tahmin ediyorlar. ABD Başkanı Donald Trump ise yangınla ilgili ormancılık yönetimini suçluyor. Eyalet yetkilileri iklim değişikliğine işaret ediyor ve yangının federal idare altındaki bölgelerde çıktığını belirtiyor.

Bölgede yaklaşık 250 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı söyleniyor. Buna ek olarak 35 kişinin daha kaybolduğu açıklandı.

MALİBU BOŞALTILDI

Yangın Perşemmbe günü Plumas Ulusal Ormanı’nda başladı. İtfaiyeciler yangının Paradise bölgesine yayılmasını  engelleyemedi. Cuma günü Malibu’da yaşayan 13 bin kişinin tamamına evlerini boşaltmaları söylendi. Kim Kardashian ve Lady Gaga gibi Hollywood ünlüleri evlerinin hasar gördüğüne dair mesajları sosyal medyadan paylaştılar. Dün de alevler Malibu’da 7 bin 700 kişiye ev sahipliği yapan  Pepperdine Universitesi’ne ulaştı. Universite yetkilileri gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.