19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara13°C
  • İzmir17°C
  • Berlin7°C

KAFTANCIOĞLU’NA VERİLEN HAPİS CEZASI ONANDI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek verilen dokuz yıl sekiz ay 20 gün hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından onandı.

Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezası onandı

23 Haziran 2020 Salı 19:07

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yedi yıl önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek hakkında dava açılmıştı.

Kaftancıoğlu, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek”, “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlarından toplam 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına mahkûm edilmişti.

Kaftancıoğlu’nun avukatları istinaf mahkemesine başvurmuştu.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nce usul ve esas yönünden “isabetli” bulundu.

Kararla ilgili Twitter’dan açıklama yapan Kaftancıoğlu’nun avukatı Doğuşcan Aydın Aygün “23 Haziran’ın ilk haftası duruşma yapıldı, yıldönümünde İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkındaki karara yönelik istinaf taleplerimiz gerekçesiz reddedildi. Temyiz yolu açık, Yargıtay süreci başlayacak” dedi.

Özel: Seçmene muhtıra veriliyor

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasının onanmasına Meclis’te söz alarak tepki gösterdi.

Kararın İstanbul seçimlerinin yenilendiği 23 Haziran’da verildiğini belirten Özel, İstinaf Mahkemesi’nin dosyayı en erken bir yıl içinde ele alması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“İstinaf mahkemesi dosyayı bugün karara bağladı. Hangi gün? 23 Haziran. Bir el bu devletin tüm kurumlarını  bir suç üretir gibi yönlendiriyor.

“Mafya örgütlerinin benimsediği gibi anlamlı bir günde anlamlı bir kararı onaylayarak aslında sadece Canan Kaftancıoğlu’na, sadece CHP’ye ayar vermiyor, had bildirmiyor.

“O dosyayı bugün ele alarak, İstanbul seçiminin birinci yıl dönümünde seçmene ayar vermeye çalışıyor, seçmene muhtıra veriliyor. Ne seçmen, ne İstanbul ne Türkiye ne de biz bu tehditlere pabuç bırakmayacağız. Teslim olmayacağız.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.