20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

KADİR MISIRLIOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

Kadir Mısıroğlu tedavi gördüğü Acıbadem Altunizade Hastanesi'nde 86 yaşında hayatını kaybetti.

Kadir Mısırlıoğlu hayatını kaybetti

06 Mayıs 2019 Pazartesi 04:14

Mısırlıoğlu, Atatürk ile ilgili ifadeleriyle tartışma konusu olmuş, 31 Ağustos 2017'de Twitter'dan "Mustafa Kemal Atatürk'ü sevenler cenazeme gelmesin" diye mesaj atmıştı.

ERDOĞAN’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter’dan yayınladığı mesajda şöyle dedi: “Ülkemizin önemli tarihçi yazarlarından biri olan Kadir Mısıroğlu’nun vefatını teessürle öğrendim. Sayın Mısıroğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kadir Mısıroğlu’nun vefat haberinin ardından Twitter hesabından başsağlığı mesajını yayınladı. Kalın, “Dâr-ı bekâya irtihal eyleyen Kadir Mısıroğlu’na Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

KADİR MISIROĞLU KİMDİR?

24 Ocak 1933’te doğan Kadir Mısıroğlu ilk ve orta öğrenimini Akçaabat’ta, lise öğrenimini Trabzon Lisesi’nde tamamladı. 1954 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Öğrencilik yurtlarında çeşitli “talebe yurtları” açtı. Gençlik yıllarında çeşitli gazete ve dergilerde takma adlarla yazılar yayımladı. 1964 yılında Sebil Yayınevi’ni kurdu ve “Lozan Zafer mi, Hezimet mi?” kitabının birinci cildini bu yayınevinin ilk kitabı olarak yayımladı. Mısırlıoğlu, “Keşke Yunan galip gelseydi” sözüyle de siyasette ve sosyal medyada tartışma konusu olmuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.