20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara9°C
  • İzmir16°C
  • Berlin12°C

KADİR İNANIR: TEK DERDİMİZ BARIŞ OLSUN

Selahattin Demirtaş'ın kaleme aldığı 'Devran' kitabının öykülerinin uyarlandığı tiyatro oyununu izlediği için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef aldığı Kadir İnanır'dan tek cümlelik yanıt: Bizim tek derdimiz barış olsun...

Kadir İnanır: Tek derdimiz barış olsun

14 Ocak 2020 Salı 11:31

HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kaleme aldığı ‘Devran’ kitabının öykülerinin, oyuncu Jülide Kural ve Ömer Şahin tarafından okuma tiyatrosu olarak sahneye taşınması, hükümet tarafından polemik konusu yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önceki gün yaptığı açıklamayla, sanatçı Kadir İnanır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu'nun oyunu izlemesine tepki gösterdi. Soylu, tiyatroya giden sanatçı Kadir İnanır’ı hedef alarak, “​Selahattin Demirtaş tiyatro yazıyor, birileri de karşısına geçmiş o tiyatroyu seyredip alkışlıyorlar. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi, o tiyatroya gidenler” ifadesini kullandı.

Diken'de yer alan habere göre Sanatçı Kadir İnanır ise Hürriyet’in Soylu’nun bu sözlerini hatırlatması üzerine “Konuşmak istemiyorum, bizim tek derdimiz barış olsun” dedi.

Ssanatçı Halil Ergün de, Kadir İnanır’a destek vererek, Soylu’nun bu açıklamalarına, “İBB Başkanı diyor ya ‘Kanal İstanbul siyasi değil hayatidir’ diye. Artık bu meselede öyle. Bu ülkede sanatçıların varlığı da bu noktaya gelmiştir. Ne yapalım yani? Yaşamayalım mı? Üretmeyelim mi? Ne yapsın yani insanlar, yaşamasın mı, ne yapsın? Bu ülkede cumhurbaşkanlığına aday olmuş bir siyasetçi ve cezaevinde kitap yazıyor. Bakan bununla övünmesi gerekirken, saldırıyor. Aklım almıyor. Hiçbir mantık bana bunu açıklayamıyor. Nasıl oluyor da ülkenin bir bakanı, bir sanatçı hakkında bu sözleri söyleyebiliyor. Kadir İnanır bu ülkenin en önemli sanatçılarından biri. Bu toplumun, sanatın yüz akı. O, bu ülkedeki toplumsal sorunlara karşı sorumluluk almış bir isim, siz onu nasıl bu şekilde hedef alabiliyorsunuz? Dehşet verici. Kadir İnanır gibi sanatçıların bu ülkede olması bizim için onur kaynağı ama siyasetçiler bunu göremiyor. Ben bunu nasıl anlayabilirim?” diyerek tepki göstermişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.