30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara23°C
  • İzmir24°C
  • Berlin23°C

KADİR İNANIR ÖKTEN'İN CENAZESİNDE AĞLADI

Ünlü yönetmen Zeki Ökten, Teşvikiye Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Kadir İnanır Ökten'in cenazesinde ağladı

21 Aralık 2009 Pazartesi 17:23

Ünlü yönetmen Zeki Ökten, Teşvikiye Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Kadir İnanır'ın gözyaşlarına hakim olamadığı törende, merhum sanatçı Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal da uzun süre gözyaşı döktü. Sunucu Sezen Cumhur Önal'ın 100 yaşında vefat eden annesi Nihal Hürriyat Önal ve tiyatro sanatçısı Ali Taygun da Teşvikiye Camii'nden son yolculuklarına uğurlandı.

Ünlü yönetmen Zeki Ökten için Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze törenine eşi Gülay Ökten, ailesi ve yakınlarının yanı sıra ünlü oyuncular Tarık Akan, Kadir İnanır, Perihan Savaş, Lale Belkıs, Rutkay Aziz, Mehmet Ali Alabora, CHP Milletvekili Çetin Soysal, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, yazar Yaşar Kemal ve eski DTP Milletvekili Hasip Kaplan da katıldı. Lale Belkıs, "Zeki Ökten çok değerli bir yönetmendi. Çok güzel bir filme imza atmıştık. Maalesef çok erken hayatını kaybetti. Çok üzülüyorum" dedi.

9410

Yazar Yaşar Kemal de, Ökten ve Taygun'un ölümlerinden duyduğu üzüntüyü dile getirirken, Kadir İnanır'ın tören boyunca gözyaşı döktüğü gözlendi. İnanır, basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakırken, merhum Kemal Sunal'ın başrol oynadığı bazı filmlerin yönetmeni Zeki Ökten'in ölümüyle adeta yıkılan Gül Sunal da, oğlu Ali Sunal ile birlikte törene katıldı. Gül Sunal, gözyaşlarına hakim olamadığı için basın mensuplarının sorularını cevaplandıramadı. Ökten'in cenazesi, kılınan namazın ardından alkışlar arasında toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.

Öte yandan, sunucu Sezen Cumhur Önal'ın 100 yaşında vefat eden annesi Nihal Hürriyet Önal ve tiyatro sanatçısı Ali Taygun'un cenazeleri de Teşvikiye Camii'nden son yolculuklarına uğurlandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.