04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir16°C
  • Berlin19°C

KADDAFİ'NİN KARARGAHI VURULDU

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin başkent Trablus'taki Bab ül-Aziziye karargahının NATO uçakları tarafından vurulduğu bildirildi.

Kaddafi'nin karargahı vuruldu

25 Nisan 2011 Pazartesi 09:50

Libya'nın başkenti Trablus'ta Albay Muammer Kaddafi'nin karargahının NATO uçaklarınca bombardımanında Libya liderinin hedef alındığı bildirildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen Libyalı yetkililer, Libya liderinin karargahının yerle bir olduğu geniş çaplı hava taarruzunun, ''Albay Kaddafi'ye suikast girişimi'' olduğunu söylediler.

Yetkililer, enkaz altında kalanlar olabileceğini belirttiler. Kaddafi'nin oğlu Seyfi El İslam da, babasının karargahının bombalanmasını ''alçaklık'' diye niteledi.

Kendi televizyon kanalı Allibiye'de açıklama yapan Seyfi El İslam, bu alçakça saldırının çocukları korkutabileceğini, ama savaşı bırakmayacaklarını ve korkmadıklarını söyleyerek, ''Milyonlarca insan Kaddafi ile birlikte. Onlar korkmuyor. Bombardımana rağmen bu kadar insan oradaydı. Bu insanları nasıl yeneceksiniz'' diye konuştu.

Trablus'ta kent merkezinden fazla uzakta olmayan yabancı basın mensuplarının kaldığı oteli de titreten patlamalardan sonra devlete ait üç televizyon kanalının yayınları bir süreliğine kesildi. Libya televizyonu, Cemahiriye ve Şebabiye kanalları yarım saat yayınlarına ara verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.