29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Berlin13°C

JOE BİDEN’IN SEÇİM KAMPANYASI REKOR KIRDI

​Amerika Birleşik Devletleri’nde 3 Kasım tarihinde yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde, Demokrat Parti’nin başkan adayı Joe Biden’ın kampanyasına ağustos ayında 364.5 milyon dolar bağış yapıldı. Biden’a yapılan aylık bağış, ülke tarihinde bir rekor.

Joe Biden’ın seçim kampanyası rekor kırdı

03 Eylül 2020 Perşembe 13:59

Kampanya yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, toplanan 364.5 milyon doların 205 milyon doları “küçük bağışçılardan” geldi. Bir önceki aylık rekor ise 2008’in eylül ayında topladığı 200 milyon dolarla ABD eski Başkanı Barack Obama’nın kampanyasına aitti.  

Temmuz ayında, ABD Başkanı Donald Trump‘ın seçim kampanyasının topladığı 165 milyon dolarlık bağışa karşın Biden’ın kampanyası 140 milyon dolarda kalmıştı.

Seçim kampanyasına gösterilen ilginin artmasına sevindiğini belirten Joe Biden, partililere teşekkür ederek “Bu rakamın yüzde 57’si sizin gibi insanlardan geliyor. 10 ve 20 dolarlık katkıda bulunan kişilerden. Sizin sayenizde bu ağustos ayı siyaset tarihine geçti” dedi.  

Kampanya bağışlarındaki artışta, tarihin ilk siyah başkan yardımcısı adayı Kamala Harris’in de katkısı olmuşa benziyor. Joe Biden, 12 Ağustos günü Harris’in başkan yardımcısı adayı olarak seçtiğini açıklamıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.