23 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara23°C
  • İzmir26°C
  • Berlin8°C

JOE BİDEN ABD'NİN 46. BAŞKANI OLDU

Cumhuriyetçilerin başkan adayı ve mevcut ABD Başkanı Trump ile yarışan ve son olarak Pensilvanya'yı kazanmasıyla 284 delegeye ulaşan Demokratlar'ın adayı Biden, zafer kazanan taraf oldu.

Joe Biden ABD'nin 46. başkanı oldu

07 Kasım 2020 Cumartesi 20:38

ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçiminde Demokrat Parti'nin adayı Joe Biden ABD'nin 46. başkanı oldu.

Cumhuriyetçilerin başkan adayı ve mevcut ABD Başkanı Donald Trump ile yarışan ve son olarak Pensilvanya'da seçimleri kazanması ile birlikte 284 delegeye ulaşan Biden, zafer kazanan taraf oldu.

Pensilvanya eyaletindeki sonuçlar başkanlığa Trump'tan daha yakın olan Biden'in başkanlığının kesinleşmesi için kritik önemdeydi.

Pensilvanya eyaletinde 20 seçici kurul üyesi bulunuyor. 20 seçici kurul üyesinin tamamını alan Biden 284 delegeye ulaştı. ABD Başkanı olabilmek için 270 delegeye ulaşmak gerekiyor.

BU SEÇİM PEK ÇOK İLKE SAHNE OLDU

Bu seçim ABD'de pek çok ilke de sahne oldu. 84 yaşındaki Biden ABD'nin en yaşlı başkanı oldu. Başkan yardımcısı olan Kamala Harris ilk kadın başkan yardımcısı olarak seçimi kazandı. Yine Hint kökenli ilk başkan yardımcısı olarak da ABD tarihine geçti. ABD'de halen Arizona, Nevada ve Georgia'da oy sayım işlemleri devam ediyor.

Bu arada MBS tarafından geçilen habere göre, Biden'ın seçim zaferi haberi geldiğinde mevcut Başkan ve Biden'in rakibi Donald Trump, golf oynamaya gitti.

Joe Biden'in seçimi kazandığı haberi üzerine açıklama yapan Trump, "Bu seçim sona ermedi. Biden bütün eyaletler tarafından onaylanmadı" diye konuştu.

74 milyonun üzerinde oy alan Biden'ın önümüzdeki saatler içinde bir zafer konuşması yapacağı bilgisi son dakika olarak Amerikan basınında geçti.

TRUMP 2. DÖNEM SEÇİLEMEYEN 10. BAŞKAN OLDU

Donald Trump yeniden seçilmeyi başaramayan ABD tarihindeki 10. başkan oldu.

BİDEN: BÜTÜN AMERİKALILARIN BAŞKANI OLACAĞIM

Pensilvanya sonucundan sonra açıklama yapan Joe Biden, "Beni seçtiğiniz için büyük onur duyuyorum, teşekkür ediyorum. Tüm Amerikalıların başkanı olacağım. Bana verdiğiniz güvene layık olmaya çalışacağım" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.