29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara20°C
  • İzmir22°C
  • Berlin12°C

JEFFREY: KÜRTLERE GARANTİ VERMEDİK

ABD'nin bu ay içinde görevi bırakacağı açıklanan Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, “Washington'da hiç kimse Kürtlere, Türkiye'ye karşı askeri bir garanti vermedi” dedi.

Jeffrey: Kürtlere garanti vermedik

13 Kasım 2020 Cuma 09:53

ABD'nin bu ay içinde görevi bırakacağı açıklanan Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, seçimleri kazandan Joe Biden'dan "Trump yönetiminin Ortadoğu politikalarını takip etmesini" istedi.

"Defense One" internet sitesine konuşan Jeffrey, Donald Trump yönetiminin Suriye politikasını savundu.

Anadolu Ajansının aktardığına göre "Suriye'deki gerçek asker sayımızı hiçbir zaman tam olarak açıklamadık" diyen Jeffrey, bunun "operasyonel güvenlik gerekçeleriyle sürekli gizlendiğini" kaydetti.

"ABD Suriye'deki Kürtleri Türklere terk etti" görüşüne katılmadığını söyleyen Jeffrey, "Washington'da hiç kimse Kürtlere, Türkiye'ye karşı askeri bir garanti vermedi" dedi.

Seçimleri kazanan Joe Biden ve ekibine seslenen Jeffrey, "Yeni gelecek yönetime Trump yönetiminin Ortadoğu politikalarını sürdürmesini tavsiye ederdim" dedi.

Jeffrey, Trump yönetiminde Ortadoğu'daki kronikleşmiş sorunların çözülemediğini ancak taraflar arasında bir denge siyasetinin kurulabildiğini ve bunun en kötü senaryolardan daha iyi olduğunu savundu.

Daha önce Ankara ve Bağdat'ta da ABD'nin büyükelçisi olarak görev yapan Jeffrey'nin bu ay içerisinde görevinden ayrılacağı açıklanmıştı.

ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık yarışını, resmi olmayan sonuçlara göre Demokrat aday Joe Biden kazanmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.