08 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara24°C
  • İzmir29°C
  • Berlin22°C

JAPONYA, ORTADOĞU’YA SAVAŞ GEMİLERİ VE UÇAKLAR GÖNDERİYOR

Japonya, Ortadoğu’da görev almak üzere savaş gemileri ve savaş uçakları yollamaya hazırlanıyor.

Japonya, Ortadoğu’ya savaş gemileri ve uçaklar gönderiyor

27 Aralık 2019 Cuma 11:30

Japonya'da kabine ülkenin Ortadoğu’daki askeri varlığını arttırmak üzerine bir planı onayladı. Onaylanan plana göre Japonya Ortadoğu’daki “araştırma ve çalışmaları” kapsamında helikopterler, bir destroyer ve keşif uçakları konuşlandıracak.

Uman Körfezi’nde konuşlandırılmak üzere yollanacak olan 200 kişilik mürettebata sahip destroyer, 2 adet helikopter ve P-3C denizaltı uçak savar taşıyor. Destroyer Şubat ayından itibaren Körfez’e konuşlanmış olacak.

Konuşlandırma, Tokyo'nun petrol ithalatının yüzde 90'ını aldığı bölgeden Japon gemileri için “güvenli geçiş” sağlamak amacıyla bir “çalışma ve araştırma” misyonu olarak tarif edildi. Ancak, "beklenmedik gelişmeler" durumunda, Japon savunma bakanı tarafından 'Kendini Savunma Gücü'nün silah kullanmasına izin vermek için özel bir emir verilebilir.

Japonların bölgeye asker konuşlanma olasılığı ilk kez bir Japon petrol tankerinin Haziran ayında saldırıya uğramasından sonra, Başbakan Şinzo Abe'nin İran lideri Ayatullah Ali Hamaney ile görüştüğü sırada gündeme geldi.

Japonya’nın askeri misyonu ABD önderliğindeki koalisyondan bağımsız olarak konuşlandırılacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.