03 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara11°C
  • İzmir18°C
  • Berlin16°C

JAPON GAZETECİ HALEP'TE ÖLDÜRÜLDÜ!

Suriye’de Mika Yamamoto adlı Japon gazetecinin görevi esnasında öldürüldüğü açıklandı

Japon gazeteci Halep'te öldürüldü!

22 Ağustos 2012 Çarşamba 10:13

Suriye’de Mika Yamamoto adlı Japon gazetecinin görevi esnasında öldürüldüğü açıklandı. Yamamoto’nun öldürüldüğü sırada Japan Press’ten bir meslektaşıyla birlikte çalıştığı, Halep’te Hür Suriye Ordusu savaşçılarıyla çatışma bölgesindeyken vurulduğu belirtildi. Gazetecinin cenazesi önceki gece Türkiye’ye getirilerek Kilis Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yamamoto’nun naaşı, otopsinin ardından ülkesine gönderilecek.

45 yaşındaki Yamamoto, 2001 sonrası Afganistan ve 2003 sonrasında da Irak savaşlarını izlemiş deneyimli bir gazeteciydi. Azez’de çekildiği sanılan videoda isminin Ahmed Gazali olduğunu söyleyen silahlı muhalif, Yamamoto’nun Halep’te rejim birlikleri tarafından öldürüldüğünü söyledi: “Biz Suriye’ye gelmek isteyen gazetecileri memnuniyetle karşılıyoruz. Girişlerini sağlıyoruz, ancak Esed güçlerinin medyaya yönelik barbarlığının sorumlusu değiliz” dedi.

Yamamoto’nun bir Japon kanalına konuşan babası, kızını bir savaş muhabiri olarak değil, insanların iyiliği için çabalayan biri olarak gördüğünü belirtti. Haber için cepheye gittiğinde tek yapabildiğinin dua etmek olduğunu söyleyen acılı baba, birkaç gün önce “senin için dua ediyorum” başlıklı bir e-mail atmış. Yamamoto da, babasına son e-mailinde “çok huzurlu bir Türk kenti Kilis’te” olduğunu yazmış.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.