30 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara14°C
  • İzmir14°C
  • Berlin12°C

İZMİR’DE KATİL POLİS!

İzmir’de üç gençle tartışan polis memuru, 22 yaşındaki Emrah Barlak’ı kurşunlayarak öldürdü. Emniyet: Memur kendini korumak için ateş etti

İzmir’de katil polis!

14 Ağustos 2012 Salı 07:24

İzmir’de maddi hasarlı trafik kazası yüzünden çıkan tartışma sırasında silahını çeken ve ismi gizlenen polis memuru, ikisi kardeş, üç gence sokak ortasında kurşun yağdırdı. Saniye saniye görüntülenen olayda, otopsi raporuna göre, bacaklarından iki, karnından bir kurşunun isabet ettiği 22 yaşındaki Emrah Barlak yaşamını yitirdi, diğer iki kişi yaralandı. Meslektaşları ile vatandaşların gözü önünde genci vuran polise Emniyet hemen sahip çıktı ve “Kendini korumak için ateş etti” açıklaması yaptı.



Olay önceki gün saat 15:00 sıralarında Karabağlar İlçesi, Limontepe Semti Kahveler Durağı 3820 Sokak’ta meydana geldi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne ait ekip otosu devriye görevini yaptıktan sonra yol kenarına park etti. Bu sırada Emrah Barlak’ın kullandığı otomobil, ekip otosuna çarptı. İki araçta da küçük çaplı maddi hasar oluştu. Ekip otosundan inen polisler, tutanak yazmak istedi. Ceza yazılmasına engel olmak isteyen Emrah Barlak, yanındaki ağabeyi Erhan Barlak ve arkadaşları Faruk Karhan ile polisler arasında tartışma başladı.

İki polis biber gazı, diğeri kurşun sıktı

Ekip arabasından inen polislerden ikisi gençlere biber gazı sıktı ve havaya ateş etti. Bu sırada üçüncü polis memuru, gençlere doğru ateş etmeye başladı. Ortalık bir anda karışırken gençlerden biri de kaldırımdaki bir dükkanın önünde duran sandalyeyi eline aldı. Diğer genç ise eline bir sopa aldı. Polis memuru yaklaşık 10 el ateş etti. Polisin kurşunları ile Emrah Barlak karnından, ağabeyi Erhan, arkadaşları Faruk bacaklarından ve yoldan geçen bir vatandaş ise seken kurşunla topuğundan yaralandı. Polisler kanlar içinde yere yığılan gençlere biber gazı sıkmaya devam ederken, hedef gözeterek ateş eden polis memuru yürüyerek uzaklaştı. Ambulans gelmeyince yaralılar özel araçla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Emrah Barlak, burada hayatını kaybetti.

Törene Vali ile Emniyet Müdürü katıldı

Emrah Barlak için dün düzenlenen cenaze törenine baba Nusrettin Barlak’ın yanısıra İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay da katıldı. Kıraç ve Bilkay acılı babaya “Bu işin üstünün kapatılmasına izin vermeyeceğiz” sözü verdi. Baba Barlak ise, şunları söyledi: “Arabada ufak çocuk var, bizim dükkana geliyordu. Ehliyeti yok. Dönerken polis arabasıyla çarpışıyor. 200 lira masraf yok. ‘Neyse cezamızı halledelim, karakola götürün, tutanak, hepsine biz razıyız’ diyorlar. Birisi kalkıyor durmuyor, polislerden biri, dipçiği kafasına vuruyor. Kahvedekiler bile, ‘Kendinde misin? Nasıl vuruyorsun?’ diyor. 1-2 metre uzaklaşıp silahı çıkarıp vuruyor. Diğer kardeşi, ‘Ne yaptın? Ağabeyimi öldürdün?’ diye, ağabeyinin üzerine atlıyor. O atlarken ötekini vuruyor. Sekiz mermi. Bu kadar yetkiyi size nasıl veriyorlar? Diğer oğlum ölüm döşeğinde, bağırsakları dışarıda. Sırtında cop yaraları var. Olayın olduğu yerde çok sayıda şahit var.” Emrah Barlak törenin ardından Yeni Buca Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kendini korumak için ateş etmiş!

Çevik Kuvvet ekipleri, olayların büyümemesi için olay yeri ile hastanede geniş güvenlik önlemleri aldı. Dört kişinin yaralandığı olayda tabancasını ateşleyen ve ismi gizli tutulan polis, meslektaşları tarafından gözaltına alınırken, bir ekip arkadaşı ise açığa alındı. Adliyeye sevk edilen zanlı polis, mahkemece tutuklanırken Emniyet, “Polis memurunun tüm uyarılara rağmen saldırganlara engel olamayınca kendisini korumak için ateş ettiğini” açıkladı. (Taraf)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.