24 Nisan 2024
  • İstanbul25°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara30°C
  • İzmir26°C
  • Berlin10°C

İTALYA, 16 MİLYON İNSANI KARANTİNAYA ALIYOR

İtalya, Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı ülkenin kuzeyinde 16 milyon insanı karantinaya alıyor. Yetkililer şuana kadar en az 233 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı

İtalya, 16 milyon insanı karantinaya alıyor

08 Mart 2020 Pazar 12:54

Avrupa’da salgının en yoğun vurduğu ülke olan İtalya’da, ülke tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir karantina uygulayacağını açıkladı. Enfeksiyonlu hasta sayısının bin 247 olarak açıklandığı İtalya’da şu ana kadar 233 kişi hayatını kaybetti.

Ülkenin kuzeyinde uygulanacak karantinayı Başbakan açıkladı. Karantinanın, 3 Nisan’a kadar süreceği ve 16 milyon insanın günlük yaşantısını ciddi şekilde etkileyeceği belirtildi.

Başbakan Conte, gece geç saatlerde başbakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19’un ilk görüldüğü 10 kadar beldeyi kapsayan kırmızı bölge uygulamasını genişlettiklerini ifade ederek, “İki bölge oluşturduk. Bunlardan biri Lombardiya’yı, diğeri de farklı illeri ilgilendiriyor. Bu iki bölgeye daha sıkı bir güvenlik rejimi uygulayacağız ve giriş-çıkışlara yönelik bir kısıtlama olacak.” diye konuştu.

Bu iki alana sadece acil durumlar için giriş-çıkışlara izin verileceğini, mutlak bir yasak olmadığını aktaran Conte, Lombardiya bölgesi haricindeki 14 kentin Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso ve Venedik olduğunu açıkladı.

Şu andan itibaren ateşi 37.5 derece üstünde ve solunum enfeksiyonu olanların test sonuçlarına bakılmaksızın şiddetle evde kalmalarının tavsiye edildiğini dile getiren İtalya Başbakanı, virüsün yayılmasını önlemek ve hastanelere yüklenmekten kaçınmak için karantinadaki kişilere hareket kısıtlaması getirdiklerini kaydetti

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.