17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara9°C
  • İzmir16°C
  • Berlin17°C

İŞTE ERBAKAN'IN CENAZE PROGRAMI...

Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın naaşının, Salı günü sabah 08.00’de özel uçakla İstanbul’a gönderileceğini söyledi.

İşte Erbakan'ın cenaze programı...

28 Şubat 2011 Pazartesi 08:36

Fethullah Gülen'den taziye mesajıSaadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, dün hayatını kaybeden eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın naaşının, Salı günü sabah 08.00’de özel uçakla İstanbul’a gönderileceğini söyledi.

Necmettin Erbakan’ın, Balgat’taki evinden çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kutan, “Erbakan büyük bir davanın sahibiydi.” dedi. Erbakan’ın, çok sayıda haksızlık ve zulme uğradığını dile getiren Kutan, “Erbakan hocanın ve arkadaşlarının yaptığı çalışmalar Türkiye’nin genel gidişini çok büyük ölçüde değiştirdi.” diye konuştu.

25858

Kutan, cenaze töreni ile ilgili sorular üzerine, Erbakan’ın naaşının Salı günü sabah 08.00’de özel uçakla İstanbul’a gönderileceğini, Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından, aile mezarlığına defnedileceğini kaydetti. Erbakan’ın, devlet töreni istemediği yönünde bir vasiyette bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Kutan, özel bir vasiyetin olmadığını aktardı. Kutan, “Ancak şimdiye kadarki beyanları, bu tip merasimleri arzu etmiyordu. Aile de o istikamette bir karar verdi, devlet töreni istemedi.” şeklinde konuştu.

Yurt dışından taziye telefonlarının gelip gelmediği sorusuna karşılık ise Kutan, “Çok sayıda Müslüman ülkeden gelenler var. Özel organizasyon yapıldı. Onlarİstanbulhavaalanında karşılanacak. Kuveyt’ten, Suudi Arabistan’dan, Pakistan’dan, Malezya’dan." dedi.

Öte yandan, Erbakan’ın Balgat’taki evineBBPGenel Başkanı Yalçın Topçu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da gelerek başsağlığı dileklerini iletti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.