06 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Diyarbakır10°C
  • Ankara5°C
  • İzmir13°C
  • Berlin10°C

İŞTE ABD'NİN LİDERLERE TAKTIĞI ADLAR!

"Diplomasinin 11 Eylül"ü olarak adlandırılan Wikileaks'in sızdırdığı belgelerde dünya liderleriyle ilgili ilginç bilgiler yer alıyor.

İşte ABD'nin Liderlere Taktığı Adlar!

29 Kasım 2010 Pazartesi 11:52

WikiLeaks’in dünya gündemine bomba gibi düşen belgelerinden önce ilk sürpriz, Alman Der Spiegel’in yeni sayısının kapağının bir sosyal paylaşım sitesinden yayımlanması oldu.

Der Spiegel’in kapağında, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın iç yazışmalarında dünya liderlerinin nasıl adlandırıldığı yer alıyor.

Kapağa göre, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad için "Hitler"; Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy için "çıplak imparator"; Almanya Başbakanı Angela Merkel için "teflon", Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai için de "paranoyak", Rusya Başbakanı Vladimir Putin için "Alfa erkeği" ve Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev için ise "korkak ve çekingen" ifadeleri yer kullanılıyor.

Kuzey Kore lideri Kim Yon Il’in epilepsi hastası olduğu, Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi’nin hemşiresinin "seksi bir sarışın" olduğu belirtilirken, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin "çılgın partilerden" hoşlandığı söyleniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.