30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara21°C
  • İzmir23°C
  • Berlin24°C

İSTANBUL'U YAĞIŞ VE FIRTINA VURDU!

İstanbullular güne aşırı yağış ve fırtına ile uyandı. Şiddetli rüzgar nedeniyle evlerin çatıları uçtu, ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi.

İstanbul'u yağış ve fırtına vurdu!

10 Aralık 2010 Cuma 08:42

İstanbullular güne aşırı yağış ve fırtına ile uyandı. Şiddetli rüzgar nedeniyle evlerin çatıları uçtu, ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi. Sıcaklık bugün 11-12 derece düşecek. Kentte öğleden sonra kar yağışı bekleniyor. 

Meteoroloji yetkilileri geçtiğimiz günlerde bugün yağmur, hafta sonu ise kar yağışı uyarısında bulunmuştu. Sabah saat 05.00 sıralarında başlayan yağışlı hava etkisini giderek artırdı.

Bardaktan boşalırcasına yağan yağmura araçların silecekleri yetişmedi. Sokaklar göle döndü. Yağmura bir de fırtına eklenince olumsuz görüntüler yaşandı.

Fatih'te bir evin çatısı uçtu, Eyüp'te ise elektrik direği yola devrildi. Bazı yerlerde de yağış nedeniyle maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

KAR TRAKYA'DAN YURDA GİRİYOR

Avrupa'daki soğuklar Türkiye'ye geliyor. Fırtına lodos yönünden kendini gösterirken sıcaklıklar bugün 11-12 derece düşecek. İstanbul'da ilerleyen saatlerde kar yağışı da bekleniyor.

Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de kuzey yönlerinden, Akdeniz'de ise güney yönlerden fırtına bekleniyor. Bugün Marmara'da özellikle İstanbul ve Bursa çevresinde ve Akdeniz'de su baskını ve sel tehlikesi var.

Bugün öğleden sonra Trakya çevresinde akşam saatlerinde ise İstanbul'da olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Hafta sonunda ise Ege, İç Anadolu, Batı Kadeniz ve Marmara'da kar yağışı ihtimali var.

İç Anadolu'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren 10-14 derece azalacağı, bölgede karla karışık yağmurun etkili olacağı bildirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.