23 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara23°C
  • İzmir25°C
  • Berlin7°C

İSTANBUL'DA HDP BİNASINA SALDIRI

Silahlı ve bıçaklı bir kişi İstanbul'da HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı binasına saldırıda bulundu. HDP'den yapılan açıklamada saldırının "münferit olmadığı" belirtildi.

İstanbul'da HDP binasına saldırı

28 Aralık 2021 Salı 22:20

Silahlı ve bıçaklı bir kişinin bugün öğle saatlerinde İstanbul'da HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı binasına saldırı düzenlediği bildirildi. Bazı medya organlarında saldırganların sayısının iki olduğu iddia edildi.

HDP Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Kuzu, olayı, "Bir şahıs geliyor, ‘Üye olacağım’ diyor. Yönetici arkadaşlar yok diyorlar. Dışarı çıkıyor, geliyor. Çay veriyorlar. O sırada genç arkadaşlardan birine bıçak çekiyor. Üzerinde iki silah var. Onları çıkarıyor. Arbede yaşanıyor. Dışarıdaki esnaf ve insanlar üzerine hücum edince yakalanıyor. Sonra gelip polis alıp götürüyor. İlçede genç arkadaş bıçaktan dolayı hafif yaralandı" sözleriyle anlattı.

Kuzu, saldırganın Kocasinan Karakolu’na götürüldüğünü ve suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü ise Twitter hesabından, "İstanbul Bahçelievler ilçe binamıza yönelik bir silahlı saldırı girişimi olmuş. Silahın tutukluluk yapması sonucundan büyük bir faciadan dönülmüş. Saldırgan gözaltına alınmış" paylaşımını yaptı.

HDP: Saldırı münferit değil

HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada saldırının "münferit olmadığı" belirtildi. Açıklamada, "Bu saldırılar bizleri yıldıramaz. Halklarımız partisine sahip çıkarak en güçlü cevabı veriyor, vermeye devam edecek." ifadeleri yer aldı. (DW Türkçe)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.