28 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara9°C
  • İzmir19°C
  • Berlin8°C

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ’NİN FAALİYET İZNİ KALDIRILDI

Ahmet Davutoğlu’nun kurucularından olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla kapatıldı.

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izni kaldırıldı

30 Haziran 2020 Salı 13:47

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izni kaldırıldı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun kurucularından olduğu üniversitenin kapatılmasına ilişkin kararda, “Yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği tespit edildi” ifadeleri kullanıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) da karar ilişkin açıklama yaptı.

Öğrencilerin eğitimlerine devam etmeleri için her türlü tedbirin alınacağını belirten YÖK, şu ifadeleri kullandı:

“Yükseköğretim Kurulu’nun 25 Haziran 2020 tarihli Genel Kurul toplantısında, garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi’nin İstanbul Şehir Üniversitesi’ne ilişkin ‘Gelir açığını karşılama kabiliyetinin bulunmadığı, personel maaşlarının ödenemediği, faaliyetin geçici olarak durdurulması sürecinin uzamasının öğrenci, akademik, idari personel ile kamu ve özel hizmet sağlayıcılarının mağduriyetini artıracağına ve eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceğine’ dair tespitleri, Yükseköğretim Denetleme Kurulu’nun raporları ile birlikte değerlendirilmiş, 2547 Sayılı Kanun’un ek madde 11/14 fıkrası gereği, ‘Garantör üniversitenin bu konuya ilişkin tespiti’, Yükseköğretim Kurulu tarafından onanarak, Cumhurbaşkanlığı makamına arz edilmiş ve söz konusu üniversitenin faaliyet izni, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kaldırılmıştır.

Bilinmelidir ki öğrencilerimizin eğitim ve öğretimi önceliğimizdir. Bu hususta öğrencilerimizin, eğitim ve öğretimlerine dün olduğu gibi bundan sonra da en uygun şartlarda devam etmeleri için gerekli her türlü tedbirin vakit geçirmeksizin alınacağını bilmelerini isteriz. Öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için azami hassasiyetin gösterileceği hususu başta öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere kamuoyuna duyurulur.”

Marmara Üniversitesi’ne devredilmişti

İstanbul Şehir Üniversitesi, son dönemde tartışmaların odağındaydı.

İstanbul’un Kartal ilçesinde yerleşke arazisinin üniversiteye usulsüz olarak devredildiği, okulun Halkbank’tan aldığı krediyi ödeyemediği belirtilmişti. Bankanın haciz kararı aldırması üzerine kurumda maaşlar ödenemiyordu.

Son olarak, YÖK, Şehir Üniversitesi’nin, ‘garantör’ Marmara Üniversitesi’ne devredildiğini duyurmuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.