28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Berlin13°C

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SATILDI

İstanbul Bilgi Üniversitesi 90 milyon dolar ücretle Can Holding'e satıldı. Üniversitenin akademik kadrolarında değişiklik yapılmayacağı açıklandı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi satıldı

04 Eylül 2019 Çarşamba 10:42

ABD’li Laureate International Universities bünyesinde bulunan İstanbul Bilgi Üniversitesi, 90 milyon dolar bedelle Can Holding’ satıldı.

Sözcü’den Can Mumay’ın haberine göre, Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu satışın ardından yaptığı açıklamada akademik kadronun korunacağı belirtti. Para Laureate Türkiye ve yakın coğrafyadaki yeni okul yatırımlarında kullanılacak.

Vakıf’tan yapılan açıklamada, “1994 yılında kurulan Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı’na yeni destekçilerimiz katılmıştır. Bu doğrultuda Can Ailesi, vakfımızın destekçileri arasındaki yerini almıştır” ifadeleri kullanıldı. Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle:

“Bilime ve eğitime destek vermek, üniversite eğitimine yeni bir soluk getirmek amacıyla, 1994 yılında kurulan Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı’na yeni destekçilerimiz katılmıştır. Bu doğrultuda Can Ailesi, vakfımızın destekçileri arasındaki yerini almıştır. Destekçi katılımlarının, gerek vakfımızı gerekse vakfımız tarafından kurulan İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni olumlu yönde etkilediğini geçmişimiz bize göstermektedir.

Üniversitemizin mevcut yönetimi ile akademik ve idari kadroları bir değişiklik olmaksızın görevine devam ederken; Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı başta olmak üzere diğer tüm uluslararası iş birlikleri de büyüyerek sürecektir.

Üniversitemiz dün olduğu gibi bugün de eğitim yolculuğuna ‘Okul için değil, yaşam için öğrenme’ ilkesiyle devam etmektedir. Yeni dönemde de öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve idari kadromuzla birlikte ülkemiz eğitim hayatına sağlayacağımız katkıların artacağına inancımız tamdır.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.