03 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara12°C
  • İzmir21°C
  • Berlin19°C

İSRAİLLİ İŞADAMI EL CEZİRE'Yİ SATIN ALMAK İSTİYOR

Arapça ve İngilizce yayınlarıyla dünyaya ulaşan, farklı haberleriyle ses getiren El Cezire televizyonuna Yahudi kıskacı..

İsrailli işadamı El Cezire'yi satın almak istiyor

09 Ekim 2009 Cuma 10:46

Amerikalı Yahudi işadamlarından Haim Saban'ın dünyaca ünlü El Cezire Televizyonu'nu satın almak için girişimlerde bulunduğunu öne sürüldü.

Saban'ın, Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife el Tani ile görüşerek, televizyon kanalının yarısını satın almak için 5 milyar dolar öneride bulunduğu bildirildi. Saban'ın kanalı satın alarak İsrail'in sesini Arap dünyasına daha fazla duyurmak istediği belirtiliyor.

Reklam almakta zorlanan ve tamamen Katar hükümetinin desteğiyle yayınlarına devam eden El Cezire'nin son dönemde ciddi bir maddi sıkıntı içinde bulunduğu öne sürülüyor. Kanalı satın almak için Saban 2004 yılında da girişimlerde bulunmuş, ancak geri çevrilmişti.

1996 yılında kurulan ve özellikle 2. Körfez Savaşı'nda sergilediği performansla El Cezire, başta Arap dünyası olmak üzere tüm dünyada hızla seyirci kazanmıştı. Cezire, 22 günlük Gazze saldırıları sırasında da İsrail'in zor durumda kalmasına sebep olan görüntüler yayınlamıştı.

Saban, aşırı sağcı Netanyahu hükümetinin de en koyu destekçileri arasında yer alıyor.

Fox Family kablo yayımcılığını News Corp. ile birlikte geliştirip satarak ve Power Rangers frençayzını Arap âlemine getirerek servetini 3 milyar dolara çıkaran Saban, İsrail'e aşk ve tutkuyla bağlı olduğunu dile getiriyor, işgal politikalarını savunup İsrail'i boykot çağrısı yapanları 'anti-Semitik' olmakla suçluyor.

Kaynak: Ajanslar

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.