05 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara16°C
  • İzmir23°C
  • Berlin20°C

İSRAİLLİ DİPLOMATA SINIR DIŞI

Dubai suikastında İngiliz pasaportlarının kullanılması konusuyla ilgili Londra'daki İsrailli bir diplomatı sınır dışı etme kararı alındığı açıklandı.

İsrailli diplomata sınır dışı

24 Mart 2010 Çarşamba 10:20

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, ülkesinin, Dubai suikastında İngiliz pasaportlarının kullanılması konusuyla ilgili Londra'daki İsrailli bir diplomatı sınır dışı etme kararı aldığını açıkladı.

Miliband, Avam Kamarasında yaptığı konuşmada, "İsrailli bir diplomat İngiliz pasaportlarının kopyalanması konusuyla ilgili sınır dışı edilmiştir" dedi.

Dubai'de geçen Ocak ayında Hamas liderlerinden Mahmud el Mabhuh'un öldürülmesine karışan zanlıların kimliklerin açıklanmasıyla, zanlıların kullandığı pasaportlardan bazılarının İsrail'de yaşayan İngiliz vatandaşlarına ait olduğu ortaya çıkmıştı.

Miliband, İngiltere'nin bu suikasttan haberi olmadığını kaydederek, "İsrail'in İngiliz pasaportlarının kopyalanmasından sorumlu olduğu kuşkusuzdur" diye konuştu.

İngiltere, Ağır Organize Suçlarla Mücadele Ajansı (SOCA) aracılığıyla konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Konuyla ilgili dikkatler İsrail'in dış istihbarat servisi Mossad'a yönelirken, İngiltere İsrail'den açıklama istemiş, ancak İsrail'in konuyla ilgili olmadığını bildirdiği ve işbirliğini reddettiği iddia edilmişti.

Bu arada, Avam Kamarasında Miliband'in sözlerine ve alınan karara, anamuhalefetteki Muhafazakar Parti yetkilileri de destek verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.