04 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara13°C
  • İzmir18°C
  • Berlin15°C

İSRAİL'DEN GAZZE'YE HAVA SALDIRISI!

Filistin'e Yardım Konvoyu'nun Mısır'dan Gazze'ye sokulmaması üzerine yaşanan gerginliğin ardından, İsrail Hava Kuvvetleri de Gazze'ye saldırıda bulundu.

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı!

06 Ocak 2010 Çarşamba 09:51

Filistin'e Yardım Konvoyu'nun Mısır'dan Gazze'ye sokulmaması üzerine yaşanan gerginliğin ardından, İsrail Hava Kuvvetleri de Gazze'ye saldırıda bulundu. Saldırıda 1 kişinin öldüğü 4 kişinin yaralandığı bildirildi.

Hamas'ın kontrolündeki Gazze'de bulunan silahlı gruplardan Halk Direniş Örgütleri'nden yapılan açıklamada, saldırıda ölen kişinin yerel güçlerin komutanı Cihad Smairi olduğu ifade edilerek, İsrail'in Halk Direnişi mensuplarını özellikle hedef aldığını savundu.

İsrail ordu sözcüsü ise ülkenin güneyine roket saldırısı düzenlemeye hazırlanan silahlı bir gruba karşı saldırı düzenlendiğini ileri sürerek, "saldırıda bir militanın öldüğünü" söyledi.

Akşam saatlerinde yapılan saldırı, iki ülke arasındaki bu yılın ilk silahlı çatışması oldu. İsrail, son olarak Aralık sonlarında Gazze ve Batı Şeria'da iki ayrı saldırı düzenlemiş, bu saldırılarda 6 kişi ölmüştü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.