19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara16°C
  • İzmir16°C
  • Berlin7°C

İSRAİL BAŞBAKANI NETANYAHU: HARİTAYI DÜZENLEMEYE BAŞLADIK

İsrail Başbakanı Netanyahu, Trump ile tek taraflı açıkladıkları "Orta Doğu Barış Planı"nı dayanak göstererek harita çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu: Haritayı düzenlemeye başladık

09 Şubat 2020 Pazar 11:17

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile 28 Ocak 2020'de tek taraflı kamuoyuna açıklanan "Orta Doğu Barış Planı"nı dayanak göstererek harita çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Yedioth Ahronoth gazetesinde yayınlanan habere göre, görev süresi sona eren İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın planı gereği Batı Şeria'dan bazı parçaları İsrail'e katmak üzere harita çalışmalarının yapılması aşamasında olduklarını ve birkaç hafta içinde biteceğini açıkladı.

NETANYAHU'YA YANIT: FİLİSTİN HARİTASINI TÜM DÜNYA BİLİYOR

Netanyahu'nun açıklamalarına yanıt veren Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, "Devletin haritası, Birleşmiş Milletler'in kararlarına göre dünyanın kabul ettiği bir haritadır" dedi.

Haritanın, 4 Haziran 1967 sınırlarında ve başkenti Doğu Kudüs olan bir devlete ait olduğuna işaret eden Rudeyne, "Bundan başka bir haritayla hiçbir şekilde ilişkiye geçmeyiz" ifadesini kullandı.

Ebu Rudeyne, bölgede ve dünyada istikrar ve güvenliği sağlayacak tek haritanın bu olduğunu vurguladı.

7 Aralık 2017’de Trump yönetiminin “Kudüs’ü İsrail’in resmi başkenti olarak” tanıması ve 7 ay sonra 2018 Temmuz'unda Trump’ın Ortadoğu ziyaretinde bu planının amaç ve ayrıntıları gündeme getirilmişti. 28 Ocak 2020'de de Trump, uzun zamandan beri “yüzyılın anlaşması” olarak propaganda ettiği, “Ortadoğu Barış Planı”nı, İsrail Başbakanı Netanyahu ile açıklamıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.