23 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara23°C
  • İzmir26°C
  • Berlin8°C

'IŞIK POLEMİĞİ' SONRASI AYM'DE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Anayasa Mahkemesi ile İçişleri Bakanlığı arasında dün akşam patlak veren 'ışıklarımız yanıyor' polemiğinin ardından kritik bir gelişme yaşandı. Son dakika bilgisine göre, AYM üyeleri saat 14.00'te olağanüstü toplanacak.

'Işık polemiği' sonrası AYM'de olağanüstü toplantı

14 Ekim 2020 Çarşamba 10:40

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili yeniden yargılanma kararının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tanınmamasıyla ilgili tartışmalar sürerken, dün akşam Anayasa Mahkemesi üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım'ın AYM binasının fotoğrafı ile paylaştığı "Işıklar yanıyor" mesajı İçişleri Bakanlığı ve AK Partililerin tepkisine neden oldu.

İçişleri Bakanlığının resmi Twitter hesabından dün akşam Engin Yıldırım'a cevap olarak "Işıklarımız hiç sönmüyor" mesajıyla Bakanlık binasının fotoğrafları paylaşıldı. 

Bu sırada Engin Yıldırım yeni mesaj paylaşarak, "Işıklar yanıyor derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil" açıklamasında bulundu. Tartışma yaratan tweet'ini sildi ve hesabını korumaya aldı.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

Salı akşam saatlerinde bir anda gündemin değişmesine neden olan 'ışık düellosu'nun ardından kritik bir gelişme yaşandı. Gelen son dakika bilgisine göre, Anayasa Mahkemesi tüm üyeleri ile saat 14.00'te gündemsiz toplanacak.

Birçok siyasi isim 'ışık' mesajlı göndermeye katıldı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de Yıldırım'ın "darbe" imasında bulunduğuna atıfla "Vesayet özlemi içinde olanlar, hukuk adına konuşma ehliyetini yitirirler. Işıkları Millet açar, Millet kapatır" mesajını paylaştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.