29 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Berlin7°C

IŞİD’İN SON KALESİNDEN SİVİL TAHLİYESİ SÜRÜYOR

Suriye’nin doğusunda IŞİD’in son kalesi olan Irak sınırındaki Bağuz kasabası Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) kuşatması altında.

IŞİD’in son kalesinden sivil tahliyesi sürüyor

22 Şubat 2019 Cuma 23:58

DSG güçleri kasabaya operasyon düzenlemeden önce sivillerin çıkmasını bekliyor. Ancak önceki günlerde sivillerin tahliyesiyle ilgili aksaklıklar yaşandı ve operasyon ertelenmek zorunda kaldı.

DSG sözcüsü Mustafa Bali, Cuma günü tahliyeler sırasında yer yer çatışmalar yaşandığını söyledi ve koalisyonun hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Reuters haber ajansına göre Cuma günü en az 20 kamyon, sivillerin tahliyesi amacıyla oluşturulan insani yardım koridorundan geçerken görüldü. Kamyonlara silahlı DSG araçları eşlik etti.

300 kadar IŞİD üyesi ve çoğunluğunu bu kişilerin ailelerinin oluşturduğu siviller bir haftadır Bağuz’da kuşatma altında.

Geçen haftalarda yaklaşık 20 bin kişi Bağuz’u açılan insani koridordan yaya olarak çıkarak terk etti. Ancak daha sonra militanlar çıkışı kapattı ve sivillerin bölgeden ayrılmasına bir hafta süreyle engel oldu. Sivillerin tahliyesi çarşamba günündeyse devam etti.

Bali’ye göre Bağuz’da hala çok sayıda sivil var. Bunlar mağaralarda, tünellerde, boş evlerde ve binalarda saklanıyor.

IŞİD’in en önemli kentleri Musul ve Rakka’yı 2017’de kaybetmesinin ardından Fırat Vadisi bölgesindeki Bağuz, örgütün en son kalesi haline gelmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.