08 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara24°C
  • İzmir29°C
  • Berlin22°C

IŞİD'DEN MALİKİ'YE: ESKİSİ GİBİ DON SAT...

IŞİD, Irak Başbakanı Maliki'ye gönderdiği mesajda eski işine, don satıcılığına dönmesini istedi.

IŞİD'den Maliki'ye: Eskisi gibi don sat...

12 Haziran 2014 Perşembe 11:05

Rudaw sitesinde Hoşi Murad imzasıyla yayınlanan bir haberde, Irak Şam İslam Devleti'nin Irak Başbakanı Maliki'ye gönderdiği mesajda eski işine, don satıcılığına dönmesi istediği dile getirildi. Haberde ayrıca IŞİD'in militanlarından Bağdat'a yönelmesini istediği belirtildi.

IŞİD sözcüsü Ebu Muhammed El-Adnani, yayınlanan ses kaydında Maliki'yi "ahmak" olarak niteliyor ve onu lider ve başkan olarak kabul edenlerin daha ahmak olduğunu dile getirerek Maliki'ye gönderdiği mesajda şunları söylüyor: "Sen ve siyasi-askeri yönetiminiz birbirinize ne diyorsunuz? Eski işine don satıcılığına dön."

Ses kaydında son savaşlarının Samarra ve Bağdat'ta değil, Kerbela ve Necef'te olacağına vurgu yapan Ebu Muhammed, önemli bir liderlerinin Ebu Ebdulrahman El Anbari olarak bilinen İsmail Necim'in de öldürüldüğünü de açıkladı. Ebu Muhammed İsmail Necim'in Irak El Kaide lideri Ubu Musheb El Zerqawi'nin sağ kolu olduğunu, 2 yıl önce hapisten çıktığını ve Musul, Selahaddin ve Anbar'a yönelik gerçekleştirilen saldırıların planlayıcısı olduğunu dile getirdi.

Ses kaydında İsmail Necim'in nerede ve kimin tarafından öldürüldüğü belirtilmiyor. Ama bir müddet önce Güney Kürdistan medyasına yansıyan haberlerde IŞİD'in ileri gelen komutanlarından birinin Peşmerge güçleri tarafından öldürüldüğü belirtilmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.