03 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara16°C
  • İzmir22°C
  • Berlin21°C

İRANLI YETKİLİ: ABD MURSİ'Yİ İNDİRDİ, SIRA ERDOĞAN'DA

İran'daki Besic'lerin komutanı Nagdi, Mursi'yi ABD'nin devirdiğini savunarak sıranın Erdoğan'da olduğunu daha sonra İran'a geleceğini söyledi.

İranlı yetkili: ABD Mursi'yi indirdi, sıra Erdoğan'da

08 Temmuz 2013 Pazartesi 10:19

İran'daki milis güçlerinin Komutanı Muhammed Rıza Nagdi, Mısır'da ve Türkiye'de olanlara ilişkin ilginçi iddalarda bulundu.

ABD'nin dolaylı yoldan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirdiğini söyleyen İran Devrim Muhafızları'nın alt kolu Besic milis güçlerinin komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Nagdi, aynı yöntemin Türkiye 'de de uygulanarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmeye çalışacakları iddiasında bulundu.

Başkent Tahran’da bir toplantıda konuşan Muhammed Rıza Nagdi, Mısır’daki olaylar ve Türkiye ’de son dönemde görülen protesto olayları arasında benzerlik kurdu. ABD'nin Mursi'yi, devrim ilkelerinden uzaklaştırıp aldatıcı vaatlerle uzlaşma alanına çektiğini öne süren Nagdi, şöyle konuştu:

"ABD’nin kullandığı strateji, İslamcıları kendisiyle uzlaşma alanına çekerek kendi halkı gözünden düşürmek daha sonra muhalifleri onlara karşı ayaklandırmaktadır. Böylelikle ortada gözükmeden İslamcıları sahneden çıkarmış olabiliyor. Bugün bu yöntem Türkiye başbakanı Erdoğan için de uygulanıyor. Eski Sovyet lideri Mihail Gurbaçov için de bu yöntemi uygulayan ABD, aynısını yarın İran için de planlıyor."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.