29 Mart 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır8°C
  • Ankara15°C
  • İzmir17°C
  • Berlin9°C

İRANLI RAPÇİ SALEHİ’YE DE İDAM CEZASI

İran’da Mahsa Amini’nin ölümüyle başlayan protesto gösterilerini organize ettiği ileri sürülen rapçi Toomaj Salehi tutuklandı. Salehi’nin idam cezasına mahkum edildiği belirtildi.

İranlı rapçi Salehi’ye de idam cezası

11 Kasım 2022 Cuma 02:11

İran’da, Jina Mahsa Amini’nin ölümünün ardından ülke geneline yayılan protesto gösterilerini desteklediği için tutuklanan İranlı rap şarkıcısı Toomaj Salehi, idam cezasına mahkum edildi.

Twitter’da #toomajSalehi etiketi kısa sürede bir numaraya yerleşirken, kullanıcılar Salehi’nin serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Sosyal medyadan eylemcileri örgütlediği iddia edilen Salehi’nin ailesi, çocuklarının hayatından endişe ettiklerini dile getirdi.

İran rejimi geçtiğimiz günlerde de protestolar boyunca siyasi şarkılar söyleyerek eylemlere destek veren ve 2 Ekim’de gözaltına alınan Kürt sanatçı Samin Yassin’i idam cezasına mahkum etmişti.

14 bin kişi gözaltına alındı, yüzlerce can kaybı var

Protestoların başladığı Eylül ayından beri İran’da aralarında gazetecilerin, sanatçıların, avukatların ve aktivistlerin de bulunduğu 14 bin kişi gözaltına alınırken, birçok kişinin ise akıbeti bilinmiyor.

İran İnsan Hakları Örgütü’ne göre eylemlerin başladığı 16 Eylül 2022 tarihinden bu yana 41’i çocuk olmak üzere 304 kişi öldürüldü. (karınca)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.