İRANLI AYDINLARDAN SAVAŞ UYARISI!
İranlı yazarlar, sanatçılar, avukatlar ve ülkede yaşayan aydın bir grup İran'a karşı askeri harekata karşı olduklarını dile getirdiler.

13 Nisan 2012 Cuma 12:31
Amerika merkezli İran'da insan hakları için uluslararası kampanya isimli bir sivil toplum kuruluşu, İran'a yönelik bir savaşın sonuçlarına karşı uyarılarda bulunan tanınmış İranlı aktivistler ve aydınların yer aldığı bir video yayımladı.
Kuruluş daha önce ülkeye karşı herhangi bir askeri saldırı hakkında İranlı sivil toplum tarafından dile getirilen kaygıların öne çıkarıldığı 38 sayfalık bir rapor yayınlamıştı. Bazı önde gelen hukukçular, sanatçılar, yazarlar ve İran'da yaşayan aydınlar savaşa karşı olanlar arasındaydı.
İranlı muhalif şair Şirin Behbahani, video mesajında "tonlarca pislik altına gömülsem ve ve şiirlerimden bir satır kalmasa bile savaşı asla kabul etmeyeceğim" dedi.
Benzer görüşü, son yıllarda rejime yönelik eleştirileri ile öne çıkan Tahran Üniversitesi siyaset bilimi öğretim üyesi Sadık Zibakalam da dile getirdi, "askeri saldırı demokrasi yanlısı ve reformist harekete yardımcı olmaz, çünkü tüm toplum militarize olacaktır" dedi
Mart ayında da, Uluslararası Kadınlar Günü vesilesiyle, İranlı kadın hakları aktivistleri İran'a yönelik savaş söylemlerinin şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadeleye zarar verdiği yönünde uyarıda bulundu.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 İlke Haber
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.