İRAN'DAN KÜRDİSTAN SINIRINA TOP ATEŞİ
Hewler’in Haci Omeran kasabasına bağlı Gundejor köyünün sınırları İran Devrim Muhafızları (Pasdaran) tarafından bombalandı.

13 Temmuz 2018 Cuma 21:07
K24’ün bölgeden edindiği bilgiye göre, bugün öğle saatlerinde Kürdistan ile İran arasında bulunan Hacı Omeran Sınır Kapısı çevresine yapılan top atışları bölge halkını zor durumda bıraktı.
Pasdaran’ın top ateşinin yaklaşık bir saat sürdüğü belirtildi.
Gundejor köyünün sakinlerinden yaklaşık 100 kişinin evlerini terk etmek zorundan kaldığı bildirilirken, hayatını kaybeden ya da yaralanan olmadı.
İran Devrim Muhafızları, sınır bölgelerini korumak gerekçesiyle aynı bölgede çiftçi ve çobanların 72 saat içerisinde sınırdan 2 kilometre uzaklaşmalarını istemişti.
Rudaw'da ter alan habere göre İran, daha önce de bölgeye PKK ve Rojhılat Peşmergeleri’nin olduğu gerekçesiyle top atışları düzenlemişti.
Haci Omeran bölgesinde İran ile Kürdistan arasında resmi sınır kapısı bulunuyor. (K24)
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 İlke Haber

ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.