02 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara15°C
  • İzmir25°C
  • Berlin29°C

İRAN, RUSYA’NIN GİRİŞİMİNİ OLUMLU BULDU

Rusya’nın Suriye’nin kimyasal silahlarının uluslararası denetime verilmesi önerisi İran tarafından da olumlu karşılandı.

İran, Rusya’nın girişimini olumlu buldu

10 Eylül 2013 Salı 10:27

İran Dışişleri Bakanı sözcüsü Marzieh Afgham, haftalık basın toplantısında “İran İslam Cumhuriyeti Suriye’ye yönelik tüm askeri eylemleri önlemeyi hedefleyen girişimi (Rusya’nın) olumlu karşılıyor” dedi.

Sözcü, “Bölgemizin tüm kitle imha silahlarından kurtulmasını istiyoruz” diye eklerken, “Bu çabaların Suriyeli isyancı grupların elindeki kimyasal silahları da hedeflemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Terörist gruplar tarafından kimyasal silah bulundurulmasına ilişkin endişelerimizi daha önce de dile getirdik. Tüm girişimlerin bu grupları da içermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, birkaç gün önce yaptığı bir açıklamada Amerikan hükümetine gönderdikleri resmi bir mektupta “terörist grupların Suriye’ye kimyasal silah taşıdığı” konusunda bilgilendirdiklerini söylemişti.

Suriye’nin bölgedeki temel ittifakı olan İran, kimyasal silahların Başar El Esad rejimi tarafından değil, silahlı gruplar tarafından kullanıldığını savunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.