19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara11°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

İRAN KENDİ GEMİSİNİ VURDU: 19 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İran’da bir füze tatbikatı sırasında İran donanmasına mensup bir gemi, yine donanmaya mensup bir başka gemi tarafından ‘yanlışlıkla’ batırıldı.

İran kendi gemisini vurdu: 19 kişi hayatını kaybetti

11 Mayıs 2020 Pazartesi 15:01

İran devlet televizyonu’nun haberine göre Umman Körfezi’nde, Hürmüz Boğazı yakınlarındaki bir füze tatbikatı sırasında İran donanmasına mensup bir gemi, yine donanmaya mensup bir başka gemi tarafından 10 Mayıs’ta ‘yanlışlıkla’ batırıldı.

Jamaran adındaki İran firkateyninin Konarak adlı lojistik gemisini vurması sonucu en az 19 denizcinin yaşamını yitirdiği, 15 denizcinin ise yaralandığı belirtildi.

Haberde batırılan lojistik gemisi Konarak için “Tatbikatta kullanılan hedefin yerini değiştirdikten sonra, kendisi ile hedef arasına yeterince mesafe koymadığı için vuruldu” denildi.

İran Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Bender Abbas 1. Bölgesi Halkla İlişkiler Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada ise “Dün düzenlenen deniz tatbikatı esnasında, Konarek savaş gemisinin destek fırkateyninden kaynaklı, kazara meydana gelen olayda en az bir kişi öldü, birkaç kişi de yaralandı. Olayla ilgili inceleme sürüyor” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.