15 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Diyarbakır8°C
  • Ankara1°C
  • İzmir12°C
  • Berlin15°C

İRAN İLE FRANSA ARASINDA ÖNCE KRİZ SONRA...

İran'ın zenginleştirilmiş uranyum ihtiyacını karşılamaya yönelik Avusturya'nın başkenti Viyana'da dün başlayan sonra ertelenen görüşmeler akşam yeniden başladı.

İran ile Fransa arasında önce kriz sonra...

21 Ekim 2009 Çarşamba 11:46

İran'ın yakıt (zenginleştirilmiş uranyum) ihtiyacını karşılamaya yönelik Avusturya'nın başkenti Viyana'da dün başlayan ve bugün sabah oturumunun ardından süre verilmeden ertelenen görüşmeler akşam geç saatlerde yeniden başladı.

Görüşmelerde Fransa'nın "olası bir anlaşmaya taraf olması veya karar mekanizmasına müdahil olmasına İran'ın itiraz ettiğini" belirten diplomatik kaynaklar, İran ile Fransa arasındaki anlaşmazlığın giderilmesinde ABD Daimi Temsilcisi Büyükelçi Glyn Davies ile Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı Muhammed Elbaradei'nin etkili olduğunu bildirdiler.

Konferans merkezinde gün boyunca katılımcı ülkelerin heyetleri arasında süren ikili temaslarda İran ve Fransa'nın hangi koşullar altında ikna edildiğine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

İran ile Fransa arasındaki anlaşmazlığın giderilmesinde "etkin rol oynadığı" belirtilen Muhammed El Baredei ile Fransa heyeti başkanı büyükelçi Florence Mangin'in görüşme salonuna birlikte gelmeleri dikkati çekti.

İran'ın nükleer yakıt ihtiyacını karşılamaya yönelik görüşmelere, IAEA'nın evsahipliğinde İran, ABD, Rusya ve Fransa katılıyor.

IAEA yetkilileri, görüşmelerin yarın da sürmesinin öngörüldüğünü bildirdiler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.