26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara22°C
  • İzmir17°C
  • Berlin6°C

IRAK: TÜRKİYE’NİN SALDIRILARINI REDDEDİYORUZ

​Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Türkiye’nin sınır ötesi operasyonunu ‘ulusal güvenlik için açık tehdit’ olduğunu açıkladı. Benzer bir açıklama yapan Mukteda Es Sadr da saldırılara sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Irak: Türkiye’nin saldırılarını reddediyoruz

19 Nisan 2022 Salı 14:15

Türkiye’nin Kürdistan Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Metina ve Avaşin bölgelerine yönelik başlattığı yeni operasyona Irak’tan tepkiler geldi.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Türkiye’nin saldırılarını “Ulusal güvenlik için apaçık tehdit” olarak nitelendirerek, “Bu saldırılar bize rağmen gerçekleştirilmiştir. Ki daha önce bu saldırıların durdurulmasına yönelik çağrıda bulunmuştuk” dedi.

Sorunların çözümü için diyalog çağrısı yapan Salih, “Bunun için çağrıda da bulunduk defalarca. Buna rağmen Türk devletinin saldırılarına devam etmesini reddediyor ve kabul etmiyoruz. Egemenlik haklarımıza saygı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sadr: Sessiz kalmayacağız

Benzer bir tepki de Sadr Hareketi Lideri Mukteda Es Sadr’dan geldi. Türkiye’nin sınır ötesine yönelik operasyonunu “egemenlik ihlali” olduğunu belirten Sadr, saldırılara sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Sadr Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’yi diyaloğa davet etti. Sadr, sorunların diyalog ve demokratik yöntemlerle çözümüne katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.