IRAK: TÜRKİYE AÇGÖZLÜ DAVRANIYOR
Irak'ın enerjiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hüseyin el Şehristani, Türkiye'yi açgözlü davranmakla suçladı.

02 Haziran 2014 Pazartesi 00:15
Irak'ın enerjiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hüseyin el Şehristani, Federal Kürdistan petrolünün uluslararası piyasaya sevkiyatına aracı olan Türkiye'ye yönelik sert ifadeler kullandı.
Türkiye'yi açgözlü davranmakla suçlayan Şehristani, Bağdat hükümetinin onayı olmadan satılan kaçak petrolden alan ülkelere karşı da yasal işlem başlatacaklarını belirtti.
AFP'ye konuşan Şehristani, "Türkiye'nin ucuz Irak petrolüne el atmaya çalışma hırsıyla hareket ettiğine inanıyoruz. Kaçakçılığa olanak tanıdılar, haliyle bu durum da ilişkilerimizi baltaladı" dedi.
Türkiye'nin bu hamlesinin Irak'a "aşırı derecede zarar verdiğini" belirten Şehristani, "Ekonomimizi sarstı. Irak halkını bu gelirden mahrum bıraktı. Böylesine hasmane bir tavrı başka hiçbir komşumuz sergilemedi" ifadesini kullandı.
Türkiye'yi bu duruşunu tekrar değerlendirmeye çağıran Irak Başbakan Yardımcısı, olası alıcıların peşine düşmek için Avrupa'da bazı hukuk bürolarıyla anlaştıklarını sözlerine ekledi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 İlke Haber
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.