19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

'IRAK, PEŞMERGE'NİN DÖNÜŞÜNÜ KABUL ETTİ'

Peşmerge Bakanlığı, Peşmerge Güçleri’nin Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan Kürt Bölgeleri’ne dönmesi konusunda Irak Savunma Bakanlığı ile görüş birliğine varıldığını açıkladı.

'Irak, Peşmerge'nin dönüşünü kabul etti'

13 Ocak 2019 Pazar 16:37

BasNews’te yer alan habere göre Kürdistan Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebar Yawer, Irak Savunma Bakanlığı’ndan bir heyetin gelmesini beklediklerini belirterek, heyet ile Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışındaki Kürt Bölgeleri’ne dönmesi konusunda Peşmerge Bakanlığı ile Irak Savunma Bakanlığı ile bir dizi görüşmeler yapılacağını söyledi.

Cebar Yawer, “Taraflar IŞİD’in yeniden faaliyet göstermeye başladığı tüm bölgelerin ortak bir şekilde(Irak ordusu ve Peşmerge Güçleri) korunması konusunda usulen anlaşmış bulunuyoruz. Bu bölgeler Xaneqîn’den başlayarak Şengal’e kadar olan Diyala, Selahadin, Kerkük, Musul’un tüm ilçeleri ve Mahmuru da içine alan bölgeleri kapsıyor” dedi.

Peşmerge Bakanı bu konuda henüz resmi toplantı olmadığını dile getirerek “Toplantı sonrası konunun ayrıntılarını kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.