30 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara25°C
  • İzmir27°C
  • Berlin29°C

IRAK BAŞBAKANI: PKK’YE MÜTEŞEKKİRİM

Irak Başbakanı İbadi, ülkedeki son durumu Amerika merkezli Arapça yayın yapan Al Hurra televizyonuna değerlendirdi.

Irak Başbakanı: PKK’ye müteşekkirim

16 Ekim 2014 Perşembe 13:40

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Al Hurra televizyonunda 10 Ekim’de yayınlanan söyleşisinde Irak’taki son durumla ilgili açıklamalarda bulunurken, Türkiye ve PKK ile ilişkileri konusunda da bilgiler verdi. İbadi, “PKK sivillerin korunması konusunda uluslararası yardım örgütlerine benzer bir görev yaptı. Onlara müteşekkirim.” İfadelerini kullandı.

İbadi, PKK’nin IŞİD’le mücadelesini Türkiye’deki mevkidaşı Ahmet Davutoğlu ile konuştuğunu söyleyerek “Kendisine PKK, IŞİD’in katliam tehdidine maruz kalan insanları koruyor ve bu insancıl bir şey dedim.” ifadelerini kullanıyor.

PKK’nin Irak topraklarında bilgileri dahilinde IŞİD’le mücadele ettiğini söyleyen İbadi, “PKK sivilleri korurken ve onları güvenli bir yere ulaştırırken uluslararası insani yardım örgütlerine benzer bir görev yaptı.” diye konuşuyor.

Irak Başbakanı, Türkiye’nin PKK’ye Irak topraklarında saldırması durumunda da karşı çıkacaklarını vurguluyor, “Irak’ın izni olmadan Irak topraklarına müdahale yapan herhangi bir ülke düşman muamelesi görecek. Bunu açık söylüyoruz.” uyarısında bulunuyor.

Irak hükümetinin PKK ile temaslarıyla ilgili de konuşan İbadi, “Şu an PKK ile Türkiye arasında müzakere var. Eğer Türkiye onlarla müzakere yapıyorsa, biz neden ilişki kurmayalım, neden sivilleri korumak için anlaşmayalım.” ifadelerini kullanıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.