06 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara9°C
  • İzmir15°C
  • Berlin12°C

INTERPOL'DEN, HAŞİMİ İÇİN YAKALAMA KARARI!

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin yakalanması için kırmızı bülten yayımladı.

Interpol'den, Haşimi için yakalama kararı!

08 Mayıs 2012 Salı 13:42

İnterpol tarafından Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el Haşimi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Karar, Haşimi'nin 190 ülkede görüldüğü yerde tutuklanması anlamına geliyor.

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin yakalanması için kırmızı bülten yayımladı. Interpol'in internet sitesinde yer alan bültende, Iraklı yetkililerin talebi üzerine Haşimi'nin "ülkedeki terör saldırılarını finanse etmek" ve "bunlara yardım etmek" şüphesiyle yakalanması için kırmızı bülten yayımladığı kaydedildi. Interpol'in kırmızı bülten yayımlaması, teşkilata üye 190 ülkede Haşimi'nin görüldüğü yerde tutuklanması anlamına geliyor.

Haşimi, Irak hükümeti tarafından çıkartılan yakalama kararından önce Federal Kürdistan Bölgesi’ne sığınmıştı. Haşimi burada bir süre kaldıktan sonra önce Katar ve Suudi Arabistan'a ardından da Türkiye'ye gelmişti. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hala Türkiye'de bulunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.