07 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara6°C
  • İzmir14°C
  • Berlin12°C

İNGİLTERE TELEKULAK SKANDALI BÜYÜYOR

Daily Star adlı bir başka gazeteye de telefon dinleme iddialarıyla ilgili olarak baskın düzenlendi.

İngiltere telekulak skandalı büyüyor

09 Temmuz 2011 Cumartesi 09:03

İngiltere’de telefon dinleme skandalı ardından kapatılacağı açıklanan News of The World gazetesinin eski yayın yönetmeni ve Başbakan David Cameron’ın eski iletişim danışmanı Andy Coulson gözaltına alındı.

Daily Star adlı bir başka gazeteye de telefon dinleme iddialarıyla ilgili olarak baskın düzenlendi.

Bu arada Başbakan skandalla ilgili olarak polis soruşturması başlatılacağını açıkladı. Cameron ayrıca, basınla ilgili yapılacak yeni düzenlemeler konusunda tavsiyelerde bulunacak bağımsız bir komisyon oluşturulacağını bildirdi.

Rupert Murdoch’a ait 168 yıllık gazetenin, yıllar boyunca kraliyet ailesi üyeleri, siyasetçiler ve sporcular dahil en az dört bin kişinin telefonlarını dinlediği tahmin ediliyor.

2003-2007 yılları arasında gazetenin genel yayın yönetmeni olan Coulson, skandalın patlak vermesi ardından Ocak ayında istifa etmişti.

Londra’daki evinde gözaltına alındığı belirtilen Coulson, yöneticiliği sırasında, muhabirlerin telefon dinlediğinden haberi olmadığını savundu.

David Cameron, bugün düzenlediği basın toplantısında uyarılmasına rağmen Coulson’ı neden danışman yaptığı konusunda ısrarlı sorulara hedef oldu ve tüm sorumluluğu üstlendiğini söyledi.

Anamuhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Ed Milliaband, bu “şok edici muhakeme hatası” nedeniyle Başbakan’ın halktan özür dilemesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.